Login:

Hasło:

Ostatnio dodane

2018.06.11
Godziny przyjęć kandydatów 2018/2019
Informacja dla Kandydatów.   Dziekanat Wydziału Form Przemysł ...

|czytaj|

2018.06.08
wystawa WFP — work in progress
Ostatnie przygotowania do wystawy i do Garden Party WFP. Od niedzieli ...

|czytaj|

2018.06.04
Wystawa prac studentów WFP w Stryszawie
Wystawa obiektów inspirowanych zabawkarstwem ludowym pt. „Co ...

|czytaj|

2017.01.13
Colour Culture Science - księga abstraktów
Książka abstraktów wystąpień uczestników Międzynarodowej ...

|czytaj|

Polecane linki

|Więcej|

Start » Aktualności » Konkursy

Konkurs i warsztaty ART FOOD 2016

2016.04.05, Piotr Michura

Konkurs dla studentów WFP kwalifikujący do udziału w warsztatach ART FOOD 2016


Kurator warsztatów
Marek Cecuła


Temat
Projekt współczesnych naczyń ceramicznych dla wybranej restauracji.

Konkurs
W konkursie mogą wziąć udział studenci WFP krakowskiej ASP. Przedmiotem konkursu są naczynia ceramiczne przeznaczone dla współczesnych restauracji oraz nowych sposobów przygotowywania i podawania potraw.

Spośród złożonych prac jury wybierze 6 projektów, które będą realizowane w Fabryce Porcelany w Ćmielowie podczas 3-tygodniowych warsztatów od 27 czerwca do 16 lipca 2016. Projekt zostanie zwieńczony wystawą w Krakowie, a następnie prezentacją w galerii Pratt Institute na Manhattanie w Nowym Jorku jesienią 2016 roku.

15 czerwca 2016 – termin złożenia prac konkursowych w formie elektronicznej (wizualizacje w formacie PDF wraz z opisem maks. 600 znaków ze spacjami).

Organizatorzy
Culture.pl, Modus Design Studio Marka Cecuły, Wydział Form Przemysłowych krakowskiej ASP reprezentowany przez opiekuna Koła Naukowego dr. Piotra Michurę oraz prof. Czesławę Frejlich, Pratt Institute w Nowym Jorku, Polskie Fabryki Porcelany „Ćmielów” i „Chodzież” S.A. wraz z Ćmielów Design Studio.

Wydarzenia towarzyszące

8 kwietnia (piątek) – wizyta w restauracji Bottiglieria 1881, przy ul. Bocheńskiej 5 w Krakowie, godz. 12:00 (kontakt Aleksandra Kuta – przewodnicząca Koła Naukowego).

8 kwietnia (piątek), wykład dr Ewy Kopczyńskiej – „Jak jada społeczeństwo? Socjologia jedzenia o przemianach wzorców żywieniowych”, WFP sala 301, godz. 15:00-16:00.

22 kwietnia (piątek) – wyjazd do Fabryki Porcelany w Ćmielowie.

Informacje
Aleksandra Kuta aleksandra.kuta777@gmail.com
Dorota Ziaja deze@tlen.pl

Dalsze szczegóły wkrótce na: https://www.facebook.com/groups/1164140393648772/

Wcześniejsze edycje warsztaów ART FOOD: https://artfoodproject.wordpress.com