Login:

Hasło:

Ostatnio dodane

2020.05.25
Harmonogram obron dyplomów licencjackich - II termin - 5.06.2020 r.
...

|czytaj|

2020.04.30
Projekt Arting 2020
Uwaga! Zmiana w regulaminie: prace konkursowe można również n ...

|czytaj|

2020.04.09
Życzenia wielkanocne
...

|czytaj|

2017.01.13
Colour Culture Science - księga abstraktów
Książka abstraktów wystąpień uczestników Międzynarodowej ...

|czytaj|

Polecane linki

|Więcej|

Start » Aktualności » Wydarzenia

Warsztaty z food design

2019.04.01, Szymon Kiwerski

W ubiegłym tygodniu na Wydziale pięknie zapachniało... W ramach warsztatów projektowych z dziedziny food design prowadzonych przez mgr Sabinę Francuz*, studenci I roku 2. stopnia mieli okazję poznania wieloaspektowego podejścia do projektowania związanego z żywieniem. Zajęcia rozpoczęły się od integracyjnego przygotowywania posiłków, co sprzyjało wymianie doświadczeń, anegdot i zwyczajów związanych z kulturą jedzenia. Studenci, podzieleni na grupy zajęli się szeregiem zagadnień dotykających sfer przygotowywania posiłków, relacji międzyludzkich, rytuałów i tradycji. Warsztaty zakończyły się prezentacją zapisów refleksji i przemyśleń dotyczących konsumpcji, koncepcji projektowych oraz działań performatywnych. Wszystko to w tajemniczej, poetyckiej, a przede wszystkim smacznej atmosferze. Zapraszamy do fotorelacji.


*Sabina Francuz – absolwentka Wydziału Form Przemysłowych Akademii Sztuk Pięknych im. Jana Matejki. Miłośniczka poznawania oraz badania kultur i tradycji kulinarnych z całego świata. Założycielka serwisu cateringowego "Głodne kawałki" oraz kolektywu "Not so kosher". Działa aktywnie w zakresie świadczenia usług gastronomicznych dla szeregu firm, instytucji oraz festiwali kulturalnych, m.in. Festiwalu Kultury Żydowskiej w Krakowie.