Login:

Hasło:

Ostatnio dodane

2019.02.02
Zmiana terminu zajęć styczniowych - rekrutacja trwa (do 26. stycznia)
Zajęcia przeniesione z 19. stycznia na 2. lutego 2019 2. lutego 2019, ...

|czytaj|

2019.02.02
Letnia Szkoła Designu - harmonogram zajęć I-IV 2019 ZMIANA w styczniu
UWAGA: nastąpila zmiana adresu mailowego do wysyłania zgłoszeń na letni ...

|czytaj|

2019.02.01
Letnia Szkoła Designu - rekrutacja krok po kroku - zmiana adresu e-mail
Rekrutacja – krok po kroku - UWAGA nowy adres e-mail letnia.szkola.de ...

|czytaj|

2017.01.13
Colour Culture Science - księga abstraktów
Książka abstraktów wystąpień uczestników Międzynarodowej ...

|czytaj|

Polecane linki

|Więcej|

Projekt zestawu naczyń stołowych dla dzieci w wieku przedszkolnym.
Wspomaganie edukacji z zakresu zdrowego żywienia.


Celem pracy projektowej jest zaproponowanie rozwiązania wspomagającego działania zmierzające do rozwiązania problemu niewłaściwego odżywiania dzieci a później również dorosłych.


Projekt obejmuje zestaw naczyń i publikacji o charakterze informacyjnym mającym przekazać dzieciom podstawowe zasady komponowania zbilansowanego posiłku w przystępny dla nich formie. Projekt ma również pomóc rodzicom poprzez zaangażowanie ich w aktywny proces edukacji i promocji zdrowego odżywiania dzieci.


Zestaw przeznaczony jest dla dzieci w wieku 3-6 lat. Istotną rolę odgrywa w nim interakcja i forma zabawy pomiędzy rodzicem i dzieckiem; dzięki temu niezbędna wiedza przekazywana jest w sposób zabawny i ciekawy.


Produkt ten jest niedrogi, łatwy w eksploatacji i daje możliwość zastosowania nie tylko w domu, ale również w większej grupie, na przykład w przedszkolu.


Praca porusza problemy związane ze znaczeniem barwy w produktach spożywczych (zachęcanie-zniechęcanie do jedzenia, asocjacje barwno-smakowe, wpływ barwy światła na postrzeganie produktów spożywczych) oraz przegląd najciekawszych kampanii edukacyjnych z zakresu zdrowego odżywiania, prowadzonych na całym świecie.


typowe i nietypowe asocjacje "barwno-smakowe"

typowe i nietypowe asocjacje "barwno-smakowe"

typowe i nietypowe asocjacje "barwno-smakowe"