Login:

Hasło:

Ostatnio dodane

2019.02.20
Branding w praktyce. Jak sprawić, by marki stały się bardziej ludzkie?
wykład gościnnywtorek | 26-02-2019 | godz. 13:15 | sala 108Zapraszamy na ...

|czytaj|

2019.02.19
Odwołane zajęcia z p. mgr M. Suchowiakiem 19.02.2019 r.
W dniu 19 lutego 2019 r. zajęcia z panem mgr Markiem Suchowiakiem zos ...

|czytaj|

2019.02.18
Harmonogram obron licencjackich - 25 i 27 lutego 2019 r.
...

|czytaj|

2017.01.13
Colour Culture Science - księga abstraktów
Książka abstraktów wystąpień uczestników Międzynarodowej ...

|czytaj|

Polecane linki

|Więcej|

Projekt zestawu naczyń stołowych dla dzieci w wieku przedszkolnym.
Wspomaganie edukacji z zakresu zdrowego żywienia.


Celem pracy projektowej jest zaproponowanie rozwiązania wspomagającego działania zmierzające do rozwiązania problemu niewłaściwego odżywiania dzieci a później również dorosłych.


Projekt obejmuje zestaw naczyń i publikacji o charakterze informacyjnym mającym przekazać dzieciom podstawowe zasady komponowania zbilansowanego posiłku w przystępny dla nich formie. Projekt ma również pomóc rodzicom poprzez zaangażowanie ich w aktywny proces edukacji i promocji zdrowego odżywiania dzieci.


Zestaw przeznaczony jest dla dzieci w wieku 3-6 lat. Istotną rolę odgrywa w nim interakcja i forma zabawy pomiędzy rodzicem i dzieckiem; dzięki temu niezbędna wiedza przekazywana jest w sposób zabawny i ciekawy.


Produkt ten jest niedrogi, łatwy w eksploatacji i daje możliwość zastosowania nie tylko w domu, ale również w większej grupie, na przykład w przedszkolu.


Praca porusza problemy związane ze znaczeniem barwy w produktach spożywczych (zachęcanie-zniechęcanie do jedzenia, asocjacje barwno-smakowe, wpływ barwy światła na postrzeganie produktów spożywczych) oraz przegląd najciekawszych kampanii edukacyjnych z zakresu zdrowego odżywiania, prowadzonych na całym świecie.


typowe i nietypowe asocjacje "barwno-smakowe"

typowe i nietypowe asocjacje "barwno-smakowe"

typowe i nietypowe asocjacje "barwno-smakowe"